Nu mai limitați accesul la educația digitală!

Peste 40 de gălățeni au participat la Gala Educației Gălățene
iulie 7, 2020
Organizațiile din educație solicită grup pentru digitalizarea educației
septembrie 3, 2020

Nu mai limitați accesul la educația digitală!

„Nu mai limitați accesul la educația digitală!” este mesajul pe care îl transmite Comunitatea ONedu România, organizația elevilor din învățământul preuniversitar pentru digitalizarea educației.
 
În urma ordinului de ministru emis recent (nr. 4738/20.07.2020), Ministerul Educației și Cercetării încearcă să reducă numărul de elevi care pot primi acces la educația digitală, beneficiari fiind doar elevii și familia acestuia nu dețin niciun dispozitiv cu conexiune la internet.
 
Nu doar că această condiție limitează accesul elevilor a căror familii dețin un dispozitiv vechi cu conexiune la internet și nu poate rula aplicațiile necesare pentru educație, dar limitează accesul și la persoanele cu o situație financiară precară, care nu pot achiziționa un al 2-lea dispozitiv (ex. familiile cu mai mulți copii).
 
Comunitatea ONedu România solicită Ministerului Educației și Cercetării și, implicit, doamnei Ministru Monica Anisie, îmbunătățirea ordinului de ministru actual, în colaborare cu organizațiile non-profit care au oferit acces la educația digitală în timpul pandemiei. Tindem să credem că o consultare cu cât mai mulți elevi, părinți, profesori, organizații non-profit ar aduce un plus ordinului actual.
 
Ne vom focaliza demersurile și proiectele pentru accesul la educația digitală și îmbunătățirea actului educațional  la distanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.